Rittenregistratie als argument

Trappers geniet als fietsstimuleringssysteem in deze tijd van groeiende belangstelling. In eerste instantie omdat werkgevers fietsen actief willen stimuleren. Gezond zijn en blijven is belangrijk. Veelal zetten zij Trappers naast een bestaande fiets-van-de-zaak of leasefietsregeling. Nieuw is dat ook dat het fietsrittenregistratiesysteem een argument lijkt te worden. En dat heeft alles te maken met de aanpassing in de onbelaste reiskostenvergoeding.

Fietsen is here to stay

Trappers stimuleert medewerkers om vaker en regelmatiger naar het werk te fietsen. Via een slim puntensysteem sparen fietsende medewerkers met elke fietsrit voor zelfgekozen artikelen uit de Trappersshop. Hiervoor wordt een aparte tag in het fietswiel geplaatst. Alleen op de daadwerkelijke kantoordagen worden zo fietsritten automatisch geregistreerd. En vooral dat laatste is interessant! Op eenvoudige wijze kan je namelijk tot drie maanden ervoor in het Trapperssysteem zien op welke dagen naar kantoor is gereisd. Zo kan het een simpel hulpmiddel zijn in de administratieve rompslomp met onbelaste reiskostenvergoedingen. Iets om mee te nemen in alle beslissingen rondom dit nieuwe thema.

Reiskostenhoofdbrekers

Want werken anno 2021 is anders. Vitaliteit krijgt meer aandacht, maar vooral thuiswerken is “here to stay”. Een medewerker met een fulltime contract voor 40 uur is veelal niet vijf dagen in de week op kantoor. Als hij of zij dan wel naar het werk reist, wordt meer gebruik gemaakt van de fiets en minder van het ov. Flexibiliteit alom. Voor veel medewerkers heel fijn, maar een administratieve hoofdbreker voor de werkgever als het om reiskostenvergoeding gaat.

Tot 1 juli 2021 doet de fiscus niet moeilijk over de vaste vergoedingen, maar vanaf dan kunnen alleen aantoonbaar gemaakte reiskosten onbelast worden vergoed. Stel binnen je organisatie daarom de volgende vragen en probeer hier antwoorden op te vinden:

  • Moeten medewerkers nu elke maand zelf de gemaakte reiskosten afzonderlijk registreren en declareren?
  • Maak je afspraken over het aantal dagen dat iemand sowieso op kantoor zal of moet verschijnen?
  • Of is er dus nog een andere oplossing denkbaar zoals Trappers met zijn rittenregistratie? 

Hoe ga jij straks om met de reiskosten?