Fietsstimuleringssysteem in plaats van reiskostenvergoeding?

Keer jij maandelijks een vaste reiskostenvergoeding uit aan je medewerkers? Vanaf 1 juli 2021 is dit waarschijnlijk niet meer toegestaan door de fiscus (veel werkgevers betalen nog steeds een vergoeding voor vaste reiskosten en houden daar geen belastingen op in; ook wanneer die werknemers vooral thuiswerken). Thuiswerken is inmiddels de norm en het ziet ernaar uit dat dit ook na de coronacrisis zo blijft. Diverse multinationals kondigen aan dat thuiswerken permanent geïntegreerd wordt in hun manier van werken. Een hybride vorm waarbij mensen deels op kantoor en deels thuis werken. Waar voorheen een maandelijks gemiddeld bedrag werd uitgekeerd voor reiskostenvergoeding, zal dit na 1 juli 2021 op basis van daadwerkelijk gemaakte woon-werkritten moeten plaatsvinden. Niet ideaal voor de werkgever, want het levert veel administratieve rompslomp op.

Vervanging van je reiskostenvergoeding

Speel in op de populariteit van de fiets

Naast thuiswerken groeit ook fietsen naar het werk aan populariteit. Niet raar als je bedenkt dat reizen met het ov nu niet helemaal veilig is en dat gezond zijn én blijven veel aandacht geniet. Wil je dit als werkgever extra stimuleren door ze hiervoor te belonen en kamp je tegelijkertijd met het reiskostendilemma? Denk dan eens aan Trappers.

Trappers is een fietsstimuleringssysteem dat op eenvoudige wijze motiveert om vaker en regelmatiger te fietsen. Via een slim puntensysteem sparen fietsende medewerkers met elke fietsrit voor zelfgekozen artikelen uit de Trappersshop. Op kantoordagen worden deze fietsritten automatisch geregistreerd en met “Trappers”punten uitbetaald. Naast dat het een positieve stimulans is, voorkomt het systeem administratieve rompslomp met reiskostenvergoedingen.

Net als thuiswerken is fietsen naar het werk, indien mogelijk, een kwestie van gewenning. Dus ook hier geldt, hoe meer je dit als werkgever stimuleert, hoe vanzelfsprekender het wordt. En als corona in de toekomst hopelijk beheersbaar wordt heb je de eerste stap naar een nieuwe vorm van mobiliteit gezet. Goed voor de vitaliteit van je medewerkers, goed voor het milieu en goed voor de bereikbaarheid van je organisatie!

Vraag gratis meer informatie aan

Ja ik ga akkoord met Trappers' privacyverklaring.