Fietsstimuleringssysteem in ruil voor reiskostenvergoeding?

Keer jij maandelijks een vaste reiskostenvergoeding uit aan je medewerkers? Vanaf 1 oktober 2021 is dit waarschijnlijk niet meer toegestaan door de fiscus (veel werkgevers betalen nog steeds een vergoeding voor vaste reiskosten en houden daar geen belastingen op in; ook wanneer die werknemers vooral thuiswerken). Thuiswerken is inmiddels de norm en het ziet ernaar uit dat dit ook na de coronacrisis zo blijft. Diverse multinationals, maar inmiddels ook veel andere organisaties, kondigen aan dat thuiswerken permanent geïntegreerd wordt in hun manier van werken. Een hybride vorm waarbij mensen deels op kantoor en deels thuis werken. Waar voorheen een maandelijks gemiddeld bedrag werd uitgekeerd voor reiskostenvergoeding, zal dit na 1 oktober 2021 op basis van daadwerkelijk gemaakte woon-werkritten moeten plaatsvinden.

Vervanging van je reiskostenvergoeding

Weg met die administratieve rompslomp!

Dit alles is niet ideaal voor de werkgever. Hoe houd je namelijk bij wie wanneer naar kantoor komt en recht heeft op de bijbehorende reiskostenvergoeding? Wil je zowel fietsen naar het werk stimuleren in het kader van vitaliteits- of duurzaamheidsdoelstellingen en tevens je administratie overzichtelijk houden? Dan is Trappers voor wellicht een groot gedeelte van je werknemers een mooie oplossing.

In het kort. Trappers is een fietsstimuleringssysteem dat op positieve wijze motiveert om vaker en regelmatiger te fietsen. Fietsende medewerkers sparen via een slim puntensysteem met elke fietsrit voor zelfgekozen artikelen uit de Trappersshop. Op kantoordagen worden deze fietsritten automatisch geregistreerd en met “Trappers”punten uitbetaald. Naast dat het systeem stimuleert om te gaan fietsen, voorkomt het tegelijkertijd administratieve rompslomp met reiskostenvergoedingen.

Stap naar een nieuwe vorm van mobiliteit

Net als thuiswerken is fietsen naar het werk, indien mogelijk, een kwestie van gewenning. Dus ook hier geldt, hoe meer je dit als werkgever stimuleert, hoe vanzelfsprekender het wordt. En zodra we langzaam terug kunnen naar het nieuwe normaal, heb je de eerste stap naar een nieuwe vorm van mobiliteit gezet. Goed voor de vitaliteit van je medewerkers, goed voor het milieu en goed voor de bereikbaarheid van je organisatie!

Vraag gratis meer informatie aan

Ja ik ga akkoord met Trappers' privacyverklaring.