De Friesland ZorgverzekeraarTrappers zorgt voor én betere bereikbaarheid en vitaliteit voor medewerkers van De Friesland


Trappers zorgt voor én betere bereikbaarheid en vitaliteit voor medewerkers van De Friesland

De Friesland Zorgverzekeraar is, anders dan zijn naam doet vermoeden, allang niet meer alleen maar de regionale zorgverzekeraar uit Friesland. Tegenwoordig heeft De Friesland in heel Nederland zijn verzekerden. De Friesland onderscheidt zich van andere zorgverzekeraars niet alleen door een goede zorgverzekering, maar richt zich ook op vitaliteit en gezondheid van zijn klanten. De Friesland helpt zijn klanten door eigen regie te krijgen en zelf- en samen redzaam te worden.

DFZ is klant van het eerste uur en nog steeds zeer tevreden. Bijna wekelijks zijn er medewerkers die zich aanmelden voor Trappers.

Waarom Trappers?

Het hoofdkantoor van DFZ ligt op een bedrijventerrein met beperkte parkeermogelijkheden. DFZ heeft de beschikking over een eigen afgesloten parkeerterrein, dat niet voldoende parkeerplaatsen biedt voor alle medewerkers. Buiten dit terrein zijn er weinig of geen mogelijkheden om te parkeren. Lukt het wel om buiten het parkeerterrein te parkeren, dan zijn daar kosten aan verbonden.
DFZ wil niet alleen goed bereikbaar zijn voor zijn medewerkers, maar heeft ook vitaliteit hoog in het vaandel staan. Secretaresse HRM Joyce van Velzen: “Als zorgverzekeraar heb je een voorbeeldfunctie en uit hoofde daarvan stimuleren wij onze medewerkers om met de fiets naar het werk te komen”. “Het belonings- en stimuleringssysteem van Trappers past erg goed binnen onze mobiliteits- en vitaliteits-doelstellingen.”

Starten met Trappers

“Trappers wordt op maat ingericht. Wij hebben gekozen voor de zogenaamd zomer- en wintervariant, waarbij deelnemers in de winter met meer Trappers per kilometer worden beloond dan in de zomer. De implementatie van Trappers verliep destijds goed. Trappers verzorgt alle communicatie met de deelnemers, inclusief een speciale ‘opbouwdag’ waar de fietsen van de deelnemende medewerkers worden voorzien van een tag.
Hebben deelnemers vragen, dan kunnen zij tijdens werkdagen terecht bij de klantenservice van Trappers. Iedere maand ontvangen de deelnemers een nieuwsbrief met hun actuele saldo van de gespaarde Trappers en andere leuke acties.”

Trappers als secundaire arbeidsvoorwaarde

“Onze medewerkers waarderen Trappers enorm als secundaire arbeidsvoorwaarde. Je ontvangt per kilometer een aantal Trappers en de gespaarde Trapperspunten kunnen worden ingewisseld in de webshop van Trappers voor leuke cadeaus, waardebonnen of dagjes uit. Gemiddeld bestelt een deelnemer toch wel twee tot drie keer per jaar een product uit de webshop. Wijzelf organiseren eens per jaar een onderhoudsfietsdag voor de fiets. Een rijwielhandelaar uit de buurt verzorgt reparaties en geeft onderhoudsbeurten. Dit kan o.a. betaald worden met de Nationale Fietsbon, die ook in de webshop met Trappers kan worden aangeschaft."

"Trappers heeft inmiddels een vaste plek verworven binnen ons arbeidsvoorwaardenpakket.”