Onbenutte reiskosten inzetten voor fietsstimulering, hoe doe ik dat?

U bent werkgever en wilt uw medewerkers graag stimuleren om naar het werk te fietsen. Niet eenmalig, maar blijvend. Maar hoe doet u dat en wat zijn de (fiscale) mogelijkheden?

Beeld Trappers

Wat zijn de fiscale mogelijkheden?

Voor het woon-werkverkeer mag u maximaal 0,19 per kilometer onbelast vergoeden. Er zijn in Nederland talloze werkgevers die niet de maximale vergoeding geven; er blijft daarmee een deel onbenut. Deze werkgevers kunnen deze zogenaamde onbenutte reiskostenvergoeding gebruiken voor het langdurig stimuleren van woon-werkverkeer per fiets.

Hoe werkt het?

Er zijn op dit moment diverse mogelijkheden voor werkgevers om medewerkers (blijvend) te stimuleren om naar het werk te fietsen. En daarvan is Trappers. Met Trappers wordt iedere woon-werkrit, die op de fiets wordt afgelegd, geregistreerd en beloond. De werknemer ontvangt daarvoor Trappers, die een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Met de gespaarde Trappers schaft de medewerker een product in de Trappers webwinkel aan. Een verdiende beloning!

Wat is het resultaat?

Fietsende werknemers verzuimen gemiddeld ruim n dag per jaar minder dan hun niet-fietsende collegas en werken bovendien effectiever. Als werkgevers in Nederland fietsen naar het werk extra stimuleren, kan hen dit volgens TNO 27 miljoen euro per jaar besparen.

Uit onderzoek van de Beter Benutten campagne van de Overheid is gebleken dat belonen door middel van spaarsystemen beter werkt dan belonen met geld. Medewerkers die op deze manier worden gestimuleerd om vaker voor de fiets te kiezen, blijven daadwerkelijk ook vaker naar het werk fietsen!

Weten hoe Trappers in de praktijk werkt?

Vraag een geheel vrijblijvend adviesgesprek aan. Elk Trappersproject is maatwerk. De adviseur van Trappers kan u alles vertellen over de mogelijkheden voor w organisatie. Vraag hier informatie aan.