Voordelen


Medewerkers die regelmatig naar het werk fietsen, leveren uw organisatie veel voordeel op:

› Tevreden en gemotiveerde medewerkers
Trappers kan prima worden ingezet als aanvulling op de secundaire arbeidsvoorwaarden. Naarmate de werknemer meer fietst, wordt de beloning groter. Dit zal de tevredenheid – en motivatie – onder uw (fietsende) medewerkers alleen maar doen toenemen.

› Daling ziekteverzuim
Lees meer over het TNO Arbeid onderzoek naar de relatie tussen voldoende beweging en ziekteverzuim.

› Bevorderen vitaliteit in het kader van duurzame inzetbaarheid
Duurzame inzetbaarheid staat in de top 5 van prioriteiten voor HR-afdelingen. Duurzame inzetbaarheid betekent investeren in medewerkers zodat zij langer productief, gezond, gemotiveerd en betrokken blijven.
Waar worden werknemers blij van? Juist; van een goede beloning en leuke, maar ook nuttig extraatjes via de zaak.

› Verbetering van de bereikbaarheid
Een daling in de parkeerkosten en een betere bereikbaarheid voor klanten en bezoekers. Een fietsende medewerker staat niet in de file en begint op tijd, energiek en uitgerust aan zijn werkdag.

› Bijdrage aan CO2 reductie
Door vaker naar het werk te fietsen dragen de medewerkers aanzienlijk bij aan de Co2 reductie. Co2 is één van de belangrijkste veroorzakers van het broeikaseffect en smogvorming.

› Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen betekent kortweg een evenwichtige verdeling van aandacht voor economie, milieu en sociale aspecten. Trappers sluit uitstekend aan bij deze manier van ondernemen. 

› Waarom fietsen belonen?
Uit diverse projecten binnen het programma Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is gebleken dat het belonen van gedrag stimuleert om dit gedrag vast te houden. Uit het onderzoek van fietsstimuleringsprojecten binnen dit programma is gebleken dat spaarsystemen effectiever zijn dan geld ontvangen en dat sparen voor een gewild concreet product de beste resultaten geeft.