PerkinElmer: op de fiets naar het werk om wereldwijd de gezondheid te verbeteren

“Trappers geeft al jaren onze medewerkers een extra stimulans om op de fiets naar het werk te komen. En voor de mensen die iets verder weg wonen geeft het ook extra motivatie om de auto wat vaker te laten staan en toch op de fiets te komen. Dat merk je heel duidelijk op onze locatie in de stad Groningen. Bij PerkinElmer vinden wij het belangrijk dat iedereen vitaal is en ook blijft. In dat opzicht is Trappers een goede aanvulling op het bestaande fietsplan via zusterorganisatie FiscFree®,” aldus Koos Bruin, finance controller bij PerkinElmer.

PerkinElmer: fietsen for For the Better

Voor de medische wetenschap

PerkinElmer is een Amerikaanse multinational met wereldwijd ruim veertienduizend medewerkers. Het maakt voornamelijk meetinstrumenten die gebruikt worden voor de medische wetenschap en instrumenten die gebruikt worden voor het meten van o.a. de kwaliteit van lucht, water en het milieu. PerkinElmer levert hiervoor ook de bijbehorende reagentia, software en service. In Nederland heeft PerkinElmer meerdere vestigingen. Tijdens de COVID-crisis heeft PerkinElmer Health Sciences in Groningen zich als extra toegelegd op het maken en distribueren van COVID PCR tests. Deze gaan vanuit Groningen de hele wereld over. Omdat het een logistiek en productiebedrijf is, hebben alle medewerkers in coronatijd op de locaties gewerkt en zijn dus ook blijven fietsen. Tijdelijk zorgt het voor veel extra werkgelegenheid en dus ook voor veel extra fietskilometers.

In plaats van reiskostenvergoeding

“Medewerkers, die op fietsafstand van het werk wonen ontvangen bij ons geen directe reiskostenvergoeding. Met Trappers kun je dan toch op een positieve manier iets voor deze medewerkers betekenen. De deelnemers zijn erg positief over Trappers en sparen fanatiek voor één van de producten uit de Trappers webshop. Er zijn zelfs medewerkers die al een hele campingset bij elkaar hebben gespaard. Zo hebben ze steeds weer een mooi nieuw doel om naar toe te werken. Dat stimuleert om nog vaker de fiets naar het werk te nemen”, volgens een enthousiaste Koos Bruin. “Goed voor de vitaliteit van onze medewerkers, want daar doen we het voor!”

Trappers, het meeste gaat automatisch

Iedereen mag deelnemen en het wordt uitdrukkelijk benoemd tijdens het introductie gesprek met nieuwe medewerkers. Elke nieuwe medewerker ontvangt van ons een flyer van Trappers. Acties zoals de Fiets naar je Werk Dag communiceren wij via ons interne narrowcastingsysteem. Sparen van Trappers door fietsende medewerkers gaat verder automatisch en kost ons als organisatie geen tijd. Zij ontvangen van Trappers een maandelijkse nieuwsbrief inclusief update van het gespaarde aantal Trappers.