Nieuwsgierig of heb je een vraag?

Ben je werkgever en nieuwsgierig naar ons concept? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Ook voor alle andere vragen helpen wij je graag verder.

Ben je werknemer dan geldt hetzelfde. Voor vragen over jouw bestelling, de Trappersshop of andere zaken die met deelname aan Trappers te maken hebben kun je ons altijd bellen of mailen. Kijk voor de zekerheid eerst hieronder even bij veelgestelde vragen. Wellicht is je vraag snel beantwoord. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met onze Trappers Klantenservice.

De Klantenservice voor zowel werkgevers als werknemers is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer (0513) 68 10 51, per e-mail op klantenservice@trappers.net

Trappers Klantenservice
Postbus 594
8440 AN Heerenveen

Veelgestelde vragen

Algemeen

Hoe kan ik mij aanmelden voor Trappers?
Wanneer jouw organisatie deelneemt aan Trappers kun jij je via jouw werkgever, meestal HR, aanmelden. Individuele fietsers kunnen niet meedoen aan Trappers. Via de klantenservice kun je natuurlijk altijd een informatiepakket voor jouw werkgever aanvragen!
Neemt mijn werkgever deel aan Trappers?
Bekijk welke organisaties al deelnemen aan Trappers.
Wat moet ik doen als ik mijn deelname wil beëindigen?
Beëindiging van deelname aan Trappers wordt meestal via de werkgever doorgeven. Je kunt je ook rechtstreeks bij Trappers uitschrijven als je werkgever vergeten is door te geven dat je deelname stopt. De tag dien je bij je werkgever in te leveren als je gebruik maakt van een tag. Bij uitdiensttreding eindigt je deelname. Je ontvangt van ons altijd een bevestiging via een e-mail. Gespaarde Trappers kunnen nog tot 12 maanden na beëindiging van deelname besteed worden.
Kan ik mijn gegevens wijzigen?
Het wachtwoord van je Trappersaccount kan je zelf aanpassen. Overige wijzigingen zoals adreswijzigingen, wijzigingen van e-mailadressen en wijzigingen van werklocaties dienen, op verzoek, door de klantenservice aangepast te worden.
Ik kan niet inloggen / Ik ben mijn inloggegevens kwijt.
Je logt altijd in met het e-mailadres dat je hebt opgegeven op het aanmeldformulier van Trappers. Weet je niet meer welk e-mailadres je gebruikt hebt? Stuur dan een e-mail naar de klantenservice van Trappers: klantenservice@trappers.net.
Ik ben mijn wachtwoord kwijt.
Als je je wachtwoord niet meer weet, gebruik dan de 'wachtwoord vergeten'-functie. je ontvangt per e-mail een link voor het aanmaken van een nieuw wachtwoord.
Hoe wordt de woon-werk reisafstand in mijn Trappersaccount bepaald?
De woon-werk reisafstand wordt door jouw werkgever bepaald. Klopt de afstand niet, neem dan contact op met je werkgever.
Ik mis fietsdagen. Wat moet ik doen?
Als je gebruikt maakt van een tag, check dan eerst of de tag nog op je fiets bevestigd is. Zonder tag kunnen geen fietsdagen geregistreerd worden. Vraag bij de klantenservice een nieuwe tag aan.

Zit de tag nog wel op je fiets, maar lijkt deze geen fietsdagen meer te registeren neem zo snel mogelijk contact op met de klantenservice. Afhankelijk van de reden hiervan en de afspraak met jouw werkgever wordt er naar een passende oplossing gezocht.

Gebruik je de Trappers App voor het registeren van je fietsdagen neem dan ook contact op met de klantenservice om samen naar de oorzaak van het niet registeren te zoeken.

Ons advies is om minstens één keer in de maand te controleren in je persoonlijke Trappersaccount of de fietsdagen goed worden geregistreerd.

Bij gebruik van een tag is het noodzakelijk langs een registratie-unit te fietsen om fietsdagen geregistreerd te krijgen.

Hoe meld ik mij aan/af voor de nieuwsbrief?
Iedere deelnemer van Trappers ontvangt na aanmelding automatisch maandelijks de digitale Trappers nieuwsbrief met daarin Trappersnieuws en je actuele Trapperssaldo. Je ontvangt na aanmelding de eerstvolgende nieuwsbrief in jouw e-mailbox. Afmelden kan door de knop 'Afmelden' te gebruiken onderaan de nieuwsbrief.

Gebruikt je werkgevers Trappers als rittenregistratie (je ontvangt dus geen reiskostenvergoeding in de vorm van Trappers) dan ontvang je geen nieuwsbrief.
Hoe lang zijn mijn gespaarde Trappers geldig?
Na beëindiging van je deelname aan Trappers zijn je gespaarde Trappers nog 12 maanden geldig en te besteden in de Trappersshop.

Trappers App

Waar kan ik de Trappers App vinden?
De Trappers App is te downloaden in de Apple App Store en in Google Play Store (Android). Er is geen Windows versie beschikbaar.
Kan ik als Trappersdeelnemer de Trappers App en de tag gebruiken?
Je werkgever heeft een keuze gemaakt voor gebruik van de tag op je fiets of gebruik van de App. Gebruik van beide voor het registeren van je fietsdagen is niet mogelijk.
Waar kan ik mijn inloggegevens vinden?
De inloggegevens zijn verzonden naar het op het aanmeldformulier ingevulde e-mailadres. Kwijt geraakte inloggegevens kunnen worden opgevraagd via klantenservice@Trappers.net.
Waar vind ik mijn geregistreerde fietsritten in de App?
In het menu van de App op het tabblad “mijn ritten”. Bij een voor Trappers goedgekeurde fietsrit (aangekomen op een geregistreerde werklocatie) staat er een vinkje tussen vertrek- en aankomstadres. Het duurt een paar minuten voordat de rit zichtbaar is. Swipe naar beneden om de pagina te verversen.

In je persoonlijke Trappersaccount kun je je fietsdagen ook nakijken.

De App registreert mijn fietsritten niet, wat moet ik doen?
Neem contact op via klantenservice@Trappers.net onder vermelding van jouw deelnemersnummer. Wij kunnen nakijken wat er fout gaat en zo nodig de specifieke instellingen en aanbevelingen versturen voor het merk telefoon waarop je de App gebruikt.
Waarom moet de instelling locatievoorziening voor de Trappers App op ‘altijd toestaan’ staan?
De standaard en aanbevolen instelling in de App is handmatige registratie van de fietsritten. Je kunt ook kiezen voor automatische registratie. Apple staat echter maar eenmalig een keuze toe, daarom vraagt onze App leverancier om standaard ‘altijd toestaan’ in te stellen. Via de telefooninstellingen | Privacy | Locatievoorzieningen | Trappers is de permissiekeuze door de gebruiker vervolgens naar wens te veranderen.
Waarom heeft de App altijd toegang nodig tot Wifi en de Mobiele Data?
De App heeft een 3G/4G mobiel data abonnement nodig om de volgende twee redenen:

  1. De fietsrittenresultaten, zoals gemeten op de telefoon, verwerkt onze App leverancier Mobidot. Hiervoor heeft de App een dataverbinding nodig met Mobidot. Daar waar een wifi verbinding is maakt de App hiervan gebruik. Daar waar geen wifi beschikbaar is 'valt de App terug' op het 3G/4G netwerk.
  2. De App heeft Internettoegang nodig voor de ‘vertaling’ van zichtbare wifi-netwerken naar locaties. Deze informatie gebruikt Mobidot naast GPS en is essentieel voor het registreren van de juiste rit. Deze methode voorkomt intensief gebruik van de batterij.

Samenvattend: zowel 3G/4G als wifi zijn dus een vereiste voor een goede fietsritregistratie.

Hoe lang worden mijn geregistreerde fietsritten bewaard?
Onze App leverancier bewaart informatie over fietsritten gedurende 90 dagen. Zie ook onze privacyverklaring App op de website.

In je persoonlijke Trappersaccount worden je geregistreerde fietsdagen bewaard zolang als je deelnemer aan Trappers bent.

Er wordt op de website ook gesproken over de tag. Heb ik deze ook nodig?
Bij gebruik van onze App heb je geen tag nodig om de fietsdagen te registreren.
Krijg ik meer Trappers als ik meer kilometers dan mijn woon-werkafstand fiets?
Je ontvangt Trappers voor het aantal vastgestelde kilometers in je Trappersaccount, ongeacht de afstand die je aflegt.
Mijn werkgever maakt gebruik van Trappers Rittenregisratie. Hoe werkt dat?
Het kan zijn dat je werkgever Trappers Rittenregistratie aanbiedt. Net zoals bij Trappers wordt je woon-werkfietsrit geregistreerd, maar worden er geen Trappers bijgeschreven in je account. Waarschijnlijk ontvang je op basis van de rittenregistratie een reiskostenvergoeding. Je hebt ook geen toegang tot de webshop van Trappers.

Tag

De tag registreert mijn ritten niet, wat moet ik doen?
Wanneer de tag jouw fietsritten niet meer registreert, neem dan zo snel mogelijk contact op met de Trappers Klantenservice. Als blijkt dat de tag defect is dan wordt de tag vervangen. Lever in dat geval de oude tag bij jouw werkgever in of verstuur de tag schokbestendig naar: Trappers Klantenservice, Postbus 594, 8440 AN HEERENVEEN.
Mijn fiets met tag is gestolen. Wat moet ik doen?
Neem zo snel mogelijk contact op met de Trappers Klantenservice. Je ontvangt dan een nieuwe tag.
Kan door middel van de tag een gestolen fiets worden opgespoord??
Wanneer een gestolen fiets met een tag in de buurt is geweest van een registratie-unit kunnen wij dit zien, maar we kunnen een fiets niet volgen. Opsporen is dus helaas niet mogelijk.
Kan de tag op mijn nieuwe fiets worden gezet?
Dat ligt aan het type tag.

Bij gebruik van een ronde tag (grijs of zwart) kan je zelf de tag overzetten. Verwijder de oude tape en gebruik een nieuw stuk dubbelzijdige tape om de tag te plaatsen.

Bij gebruik van een platte, rechthoekige tag, die tussen de spaken is geplaats, kan dit niet. Neem in dat geval contact op met de klantenservice om een nieuwe tag te vragen.

Ik heb twee fietsen. Kan ik voor beide fietsen een tag krijgen?
Dat ligt aan de afspraken die hierover met je werkgever gemaakt zijn. Je kunt dit navragen bij de klantenservice van Trappers.
Wat doe ik met de tag als mijn deelname aan Trappers stopt?
Bij gebruik van een ronde tag (grijs of zwart) lever je de tag in bij jouw werkgever of verstuur je deze schokbestendig naar: Trappers Klantenservice, Postbus 594, 8440 AN HEERENVEEN.

Bestellingen

Wanneer wordt mijn bestelling uit de webshop geleverd?
Bestellingen worden in principe binnen 10 werkdagen geleverd. Een enkele keer is een artikel niet meer voorradig en moet worden nabesteld. Wij nemen contact met je op als een artikel niet binnen 10 werkdagen of helemaal niet meer leverbaar is.
Waar en hoe wordt mijn bestelling afgeleverd?
Bestellingen worden op het adres dat in je Trappersaccount staat afgeleverd door de bezorgingsdienst waarmee onze leverancier samenwerkt.

Sommige bestellingen, zoals cadeaukaarten, ontvang je via de e-mail. Dit staat in de tekst bij desbetreffende artikelen. Controleer daarom altijd vooraf of je e-mailadres in je Trappersaccount nog klopt. Soms wordt een e-mail door een spamfilter tegengehouden. Wij kunnen onze e-mails met cadeaucodes altijd opnieuw verzenden.

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen, wat moet ik doen?
Als je na 14 werkdagen je bestelling nog niet ontvangen hebt, kun je contact opnemen de klantenservice van Trappers via klantenservice@trappers.net
Moet ik apart verzendkosten betalen?
Nee, alle verzendkosten zijn inbegrepen in het aantal Trappers.
Artikel x kan ik op internet goedkoper krijgen.
Het is natuurlijk mogelijk dat een artikel uit de Trappersshop ergens anders goedkoper is. Trappers werkt samen met een aantal vaste leveranciers die veelal uitgaan van adviesprijzen. Het is voor ons niet uitvoerbaar om voor ieder afzonderlijk artikel op zoek te gaan naar de goedkoopste aanbieding. De Trappersprijs is altijd een inclusief prijs.
Waarom verdwijnen er soms artikelen uit het assortiment?
In samenspraak met onze leverancier stellen wij een gevarieerd assortiment samen. Soms is een artikel niet meer leverbaar bij onze leverancier en verdwijnt het uit ons assortiment.

Ook besluiten we soms een artikel niet meer aan te bieden, omdat het nauwelijks besteld wordt,  teveel in prijs is gestegen of verouderd is.

Zit er garantie op de artikelen?
Voor zover van toepassing zit er op de artikelen twee jaar garantie. De pakbon is het garantiebewijs, bewaar deze dus goed!
Kan ik ook met geld bijbetalen als ik te weinig Trappers heb?
Dat is helaas niet mogelijk.

Overige vragen

Waar kan ik terecht met een vraag/opmerking/klacht?
Met klachten over Trappers of bestellingen kun je bellen of mailen met de klantenservice. Het Trappersteam zal altijd proberen een goede oplossing te vinden. De Klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer (0513) 68 10 51 of per e-mail op klantenservice@trappers.net.
Waar kan ik de privacyverklaring van Trappers vinden?
Bekijk onze privacyverklaring. 
Waar kan ik de algemene voorwaarden van Trappers vinden?