Tijd om naar je mobiliteitsplan te kijken!

Verhoging van de reiskostenvergoeding per 1 januari a.s. en ook de vermindering van de CO2-uitstoot zijn thema’s waar je als werkgever of als HR in 2024 mee aan de slag moet. In onderstaand blog leggen we uit hoe je dit kunt aanpakken.

 

Registratie woon-werkverkeer verplicht

Eerst even wat achtergrondinformatie: per 1 januari 2024 wordt de onbelaste reiskostenvergoeding verhoogd naar € 0,23 per kilometer én vanaf 1 juli 2024 ben je als werkgever met meer dan 100 medewerkers verplicht om gegevens aan te leveren over het woon-werk- en zakelijk verkeer van jouw medewerkers.

De overheid wil met deze gegevens sturen op de reductie van CO2-uitstoot van 1 megaton in 2030. Deze maatregel staat ook wel bekend als ‘Werkgebonden Personenmobilliteit’, afgekort WPM.

Combineer verhoging reiskostenvergoeding en WPM

Je kan dit moment aangrijpen om nog eens kritisch te kijken naar je mobiliteitsplan. Voldoet het mobiliteitsplan nog wel aan alle wensen en eisen? Heb je geen mobiliteitsplan, dan is dit misschien hét moment om zo’n plan te introduceren. Vragen die bij een mobiliteitsplan om de hoek komen kijken zijn bijvoorbeeld:

- Bied je de standaard onbelaste reiskostenvergoeding of zijn er meerdere vergoedingen?
- Wil je de standaard onbelaste reiskostenvergoeding blijven aanbieden of wil je graag iets extra’s
   doen voor jouw medewerkers,
- Heb je te maken met parkeerproblemen?
- Wil je de organisatie vitaler maken en kan een fietsplan of het stimuleren van fietsen naar het werk
  daarbij een handje helpen?

De overheid wil graag dat werkgevers bewuste keuzes maken over hoe medewerkers naar het werk (woon-werkverkeer) reizen en zakelijke dienstreizen maken, dus gedragsverandering bij zowel werkgevers als medewerkers!

Maak een stap naar een nieuwe vorm van mobiliteit

Eén concreet idee is dat je fietsen naar het werk (nog meer) gaat stimuleren. Uit onderzoek blijkt dat 60% van werkend Nederland binnen 15 km van het werk woont. Niet iedereen hiervan fietst naar het werk; dus er valt hier al veel winst te behalen. Tel daarbij op dat fietsen naar het werk je medewerkers vitaler en gezonder maakt en dat de parkeerplaatsen gebruikt kunnen worden voor bezoekers. Huur je parkeerplaatsen? Dan kunnen deze kosten weer ergens anders voor gebruikt worden! Misschien wel voor het extra belonen van fietsende medewerkers met Trappers 😊

Meer impact met Trappers!

Eén ding is zeker. Als werkgever moet je in actie komen. Maak duurzaam reizen aantrekkelijk! Er zijn nu al werkgevers die zeggen dat zij medewerkers die naar het werk fietsen, een hogere netto reiskostenvergoeding willen bieden. Maar je kan het nóg leuker maken door de reiskostenvergoeding niet in geld uit te keren, maar medewerkers Trappers te laten sparen voor leuke producten. Zo stimuleer je op een positieve manier fietsen naar het werk, met als doel ‘hoe vaker je fietst,  hoe meer je spaart en hoe sneller je het spaardoel hebt bereikt’.

Op deze manier sla je twee vliegen in één klap: concrete ideeën voor de verhoging van de onbelaste reiskostenvergoeding en een gedragsverandering voor de ‘Werkgebonden Personenmobiliteit’.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over hoe je Trappers kunt inzetten voor de verhoging van de onbelaste reiskostenvergoeding in combinatie met de WPM? Wij informeren je graag! En natuurlijk vertellen we je hoe onze andere klanten dit aanpakken.

Ja ik ga akkoord met Trappers' privacyverklaring.