Account

Hoe kan ik mij aanmelden voor Trappers?

Wanneer jouw organisatie deelneemt aan Trappers kun jij je via jouw werkgever, meestal HR, aanmelden. Individuele fietsers kunnen niet meedoen aan Trappers. Via de klantenservice kun je natuurlijk altijd een informatiepakket voor jouw werkgever aanvragen!

Neemt mijn werkgever deel aan Trappers?

Bekijk welke organisaties al deelnemen aan Trappers.

Wat moet ik doen als ik mijn deelname wil beëindigen?

Beëindiging van deelname aan Trappers wordt meestal via de werkgever doorgeven. Je kunt je ook rechtstreeks bij Trappers uitschrijven via de mail. Bij uitdiensttreding eindigt je deelname. Je ontvangt van ons altijd een bevestiging via een e-mail.
Als je gebruik maakt van een tag op jouw fiets, mag je deze zelf van jouw fiets verwijderen en weggooien. Als je gebruik maakt van onze app, verwijder deze dan van jouw telefoon.
Gespaarde Trappers kunnen nog tot 6 of 12 maanden na beëindiging van deelname worden besteed, afhankelijk van de afspraak met jouw werkgever.

Kan ik mijn gegevens wijzigen?

Het wachtwoord van je Trappersaccount kan je zelf aanpassen. Overige wijzigingen zoals adreswijzigingen, wijzigingen van e-mailadressen en wijzigingen van werklocaties dienen, op verzoek, door de klantenservice aangepast te worden.

Ik kan niet inloggen / Ik ben mijn inloggegevens kwijt.

Je logt altijd in met het e-mailadres dat je hebt opgegeven op het aanmeldformulier van Trappers. Weet je niet meer welk e-mailadres je gebruikt hebt? Stuur dan een e-mail naar de klantenservice van Trappers: klantenservice@trappers.net.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt.

Als je je wachtwoord niet meer weet, gebruik dan de 'wachtwoord vergeten'-functie. je ontvangt per e-mail een link voor het aanmaken van een nieuw wachtwoord.

Hoe wordt de woon-werk reisafstand in mijn Trappersaccount bepaald?

De woon-werk reisafstand wordt door jouw werkgever bepaald. Klopt de afstand niet, neem dan contact op met je werkgever.

Ik mis fietsdagen. Wat moet ik doen?

Als je gebruikt maakt van een tag, check dan eerst of de tag nog op je fiets bevestigd is. Zonder tag kunnen geen fietsdagen geregistreerd worden. Vraag bij de klantenservice een nieuwe tag aan.

Zit de tag nog wel op je fiets, maar lijkt deze geen fietsdagen meer te registeren neem zo snel mogelijk contact op met de klantenservice. Afhankelijk van de reden hiervan en de afspraak met jouw werkgever wordt er naar een passende oplossing gezocht.

Gebruik je de Trappers App voor het registeren van je fietsdagen neem dan ook contact op met de klantenservice om samen naar de oorzaak van het niet registeren te zoeken.

Ons advies is om minstens één keer in de maand te controleren in je persoonlijke Trappersaccount of de fietsdagen goed worden geregistreerd.

Bij gebruik van een tag is het noodzakelijk langs een registratie-unit te fietsen om fietsdagen geregistreerd te krijgen.

Hoe meld ik mij aan/af voor de nieuwsbrief?

Iedere deelnemer van Trappers ontvangt na aanmelding automatisch maandelijks de digitale Trappers nieuwsbrief met daarin Trappersnieuws en je actuele Trapperssaldo. Je ontvangt na aanmelding de eerstvolgende nieuwsbrief in jouw e-mailbox. Afmelden kan door de knop 'Afmelden' te gebruiken onderaan de nieuwsbrief.

Gebruikt je werkgevers Trappers als rittenregistratie (je ontvangt dus geen reiskostenvergoeding in de vorm van Trappers) dan ontvang je geen nieuwsbrief.

Hoe lang zijn mijn gespaarde Trappers geldig?

Gespaarde Trappers kunnen nog tot 6 of 12 maanden na beëindiging van deelname worden besteed, afhankelijk van de afspraak met jouw werkgever.