Veelgestelde vragen

Ontdek hier alle antwoorden op je vragen

Trappers Man Op Fiets Voor Kantoren

Trappers App

Waar kan ik de Trappers App vinden?

De Trappers App is te downloaden in de Apple App Store en in Google Play Store (Android). 

Kan ik als Trappersdeelnemer de Trappers App en de tag gebruiken?

Je werkgever heeft een keuze gemaakt voor gebruik van de tag op je fiets of gebruik van de App. Gebruik van beide voor het registeren van je fietsdagen is niet mogelijk.

Waar kan ik mijn inloggegevens vinden?

De inloggegevens zijn verzonden naar het op het aanmeldformulier ingevulde e-mailadres. Kwijt geraakte inloggegevens kunnen worden opgevraagd via klantenservice@Trappers.net.

Waar vind ik mijn geregistreerde fietsritten in de App?

In het menu van de App op het tabblad “mijn ritten”. Bij een voor Trappers goedgekeurde fietsrit (aangekomen op een geregistreerde werklocatie) staat er een vinkje tussen vertrek- en aankomstadres. Het duurt een paar minuten voordat de rit zichtbaar is. Swipe naar beneden om de pagina te verversen.

 

In je persoonlijke Trappersaccount kun je je fietsdagen ook nakijken.

De App registreert mijn fietsritten niet, wat moet ik doen?

Als de Trappers App de ritten niet goed registreert, neem contact op via klantenservice@trappers.net onder vermelding van jouw volledige naam en de naam van jouw werkgever. Wij kunnen nakijken wat er fout gaat en zo nodig de specifieke instellingen en aanbevelingen versturen voor het merk telefoon waarop je de App gebruikt.

Waarom moet de instelling locatievoorziening voor de Trappers App op ‘altijd toestaan’ staan?

De standaard en aanbevolen instelling in de App is handmatige registratie van de fietsritten. Je kunt ook kiezen voor automatische registratie. Apple staat echter maar eenmalig een keuze toe, daarom vraagt onze App leverancier om standaard ‘altijd toestaan’ in te stellen. Via de telefooninstellingen | Privacy | Locatievoorzieningen | Trappers is de permissiekeuze door de gebruiker vervolgens naar wens te veranderen.

Waarom heeft de App altijd toegang nodig tot Wifi en de Mobiele Data?

De App heeft een 3G/4G/5G mobiel data abonnement nodig om de volgende twee redenen:

 

  1. De fietsrittenresultaten, zoals gemeten op de telefoon, verwerkt onze App leverancier Mobidot. Hiervoor heeft de App een dataverbinding nodig met Mobidot. Daar waar een wifi verbinding is maakt de App hiervan gebruik. Daar waar geen wifi beschikbaar is 'valt de App terug' op het 3G/4G netwerk.
  2. De App heeft Internettoegang nodig voor de ‘vertaling’ van zichtbare wifi-netwerken naar locaties. Deze informatie gebruikt Mobidot naast GPS en is essentieel voor het registreren van de juiste rit. Deze methode voorkomt intensief gebruik van de batterij.

 

Samenvattend: zowel 3G/4G/5G als wifi zijn dus een vereiste voor een goede fietsritregistratie.

Hoe lang worden mijn geregistreerde fietsritten bewaard?

Onze App leverancier bewaart informatie over fietsritten gedurende 90 dagen. Zie ook onze privacyverklaring App op de website.

In je persoonlijke Trappersaccount worden je geregistreerde fietsdagen bewaard zolang als je deelnemer aan Trappers bent.

Er wordt op de website ook gesproken over de tag. Heb ik deze ook nodig?

Bij gebruik van onze App heb je geen tag nodig om de fietsdagen te registreren.

Krijg ik meer Trappers als ik meer kilometers dan mijn woon-werkafstand fiets?

Je ontvangt Trappers voor het aantal vastgestelde kilometers in je Trappersaccount, ongeacht de afstand die je aflegt.

Mijn werkgever maakt gebruik van Trappers Rittenregisratie. Hoe werkt dat?

Het kan zijn dat je werkgever Trappers Rittenregistratie aanbiedt. Net zoals bij Trappers wordt je woon-werkfietsrit geregistreerd, maar worden er geen Trappers bijgeschreven in je account. Waarschijnlijk ontvang je op basis van de rittenregistratie een reiskostenvergoeding. Je hebt ook geen toegang tot de webshop van Trappers.