Vitale en gemotiveerde medewerkers staan voor ons op de eerste plaats. Het fietsplan en Trappers dragen daar in belangrijke mate aan bij. 

Fietsen En Beloond Worden Met Trappers
DB Schenker

DB Schenker: wij vinden het belangrijk dat medewerkers vaker de fiets pakken

Db Schenker (1)

Met Trappers en het fietsplan van FiscFree® slaan we vier vliegen in één klap: we bevorderen de vitaliteit en motivatie van onze medewerkers, we geven blijk van goed werkgeverschap, we verkleinen onze ecologische voetafdruk én besparen op onze sociale lasten.

DB Schenker is een internationale logistieke dienstverlener en verzorgt goederentransport over land, zee en in de lucht. Al anderhalve eeuw zetten de medewerkers van het bedrijf zich in om klanten waar ook ter wereld te ondersteunen bij het organiseren van transporten, contractlogistiek en supply chain management. Schenker Logistics Nederland maakt sinds 2021 gebruik van Trappers en het FiscFree®-fietsplan. Aan het woord: Hanno Sterrenburg, sustainability manager binnen het bedrijf.

Van papieren bonnetjes naar geautomatiseerd fietsplan

“Wij vinden het belangrijk dat medewerkers vaker de fiets pakken en de auto laten staan. Om de vitaliteit en motivatie van onze mensen te bevorderen, en tegelijkertijd om de CO2-uitstoot te verminderen en zo bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Vóór FiscFree® hadden we een verouderd fietsreglement. Medewerkers konden een fiets kopen bij de rijwielhandelaar en leverden vervolgens het bonnetje bij ons in. Daar kwam behoorlijk wat administratie bij kijken, bonnetjes raakten soms kwijt – het was simpelweg een outdated gedateerd systeem. Bovendien was de regeling ook nooit goed onder de aandacht van de medewerkers gebracht. We wilden een stevige digitaliseringsslag maken en de regeling duidelijker communiceren. Het FiscFree®-fietsplan, gecombineerd met Trappers, was voor ons de perfecte oplossing.”

Ook bij de medewerkers een groot succes

“Vitale en gemotiveerde medewerkers staan voor ons op de eerste plaats. Het fietsplan en Trappers dragen daar in belangrijke mate aan bij. Voor het tweede jaar achtereen is het WKR-budget (werkkostenregeling) al binnen een paar maanden opgebruikt. Dat betekent dat er via de fietsregeling in die twee jaar meer dan honderd fietsen (en eventueel verzekeringen, accessoires, fietsbonnen et cetera) zijn aangeschaft. Samen met meer dan 250 medewerkers die momenteel gebruikmaken van Trappers, kunnen we spreken van een enorm succes.”

Beeldmateriaal Db Schenker 1

Soepele samenwerking

“De samenwerking met FiscFree® en Trappers verloopt erg plezierig. Ze zijn altijd goed bereikbaar, geven snel antwoord op vragen, zijn flexibel en denken altijd proactief mee. Ik beveel ze absoluut aan bij andere bedrijven en organisaties. Klanten van DB Schenker zijn ook erg enthousiast als ik ze als sustainability manager vertel over het fietsplan of Trappers. Het zijn echt twee van onze paradepaardjes als het gaat om het duurzaamheidsbeleid in ons bedrijf.”

Meer weten over Trappers?

Ben je nieuwsgierig naar wat Trappers als positief fietsstimuleringssysteem voor jouw organisatie kan betekenen? Ontdek het in ons Trappers informatiepakket. Vraag deze aan via onderstaande knop.