Deelname aan Trappers leverde zowel Giant als werkgever als alle medewerkers in vele opzichten een win-win situatie op”

Fietsen En Beloond Worden Met Trappers
Giant

Fietsfabrikant Giant: van bewegingsprikkel naar oplossing voor parkeerproblematiek

Fietsstimulering Giant

Internationale fietsfabrikant Giant Europe werkt al twintig jaar samen met Trappers in het kader van positieve fietsstimulering. De eerste tien jaar met als belangrijkste reden vooral vitaliteit en gezondheid; medewerkers motiveren meer te gaan bewegen door vaker naar het werk te fietsen. Daarnaast natuurlijk ook geheel passend bij een fabrikant van fietsen met medewerkers die allemaal een sterke affiniteit met het fietsen hebben. Door de sterke groei van het aantal medewerkers ontstond de afgelopen jaren een tekort aan parkeerplaatsen op het bedrijfsterrein. Reden om Trappers ook in te zetten voor verlichting van dit parkeerprobleem.

Fred Koppers, senior office manager bij Giant, is vanaf de start van Trappers betrokken bij het project: “Deelname aan Trappers leverde zowel Giant als werkgever als alle medewerkers in vele opzichten een win-win situatie op”.

Tot wel 60 kilometer woon-werkafstand

“Ons bedrijf ligt op een afgelegen locatie. Vanuit het centrum van Lelystad circa acht kilometer.
De echte fietsfanaten komen uit plaatsen die tot op wel zestig kilometer afstand liggen. Er zijn in de loop der jaren veel deelnemers bijgekomen. Deelnemers zijn enthousiast over de vorm van belonen in Trappers. Voor veel deelnemers is de beloning een extra prikkel om vaker de fiets te pakken”, aldus Fred Koppers.

Van traditionele fiets naar speed pedelec

“We zien de laatste jaren echt een verschuiving van de traditionele fiets naar de elektrische fiets. Voordeel: mensen die in verband met zweten nooit naar het werk wilden fietsen, pakken nu toch ook de fiets. Dat heeft zeker geresulteerd tot meer fietskilometers bij Giant. Het deelnemersveld is daardoor veranderd. Grappig neveneffect was dat fietsers op een traditionele fiets in het kader van Trappers gingen praten over oneerlijke concurrentie. En nu met de komst van speed pedelecs zal deze discussie nog wel even blijven. Ik zeg altijd: hulde aan hen die in weer en wind stampend op de pedalen hun beloning bij elkaar trappen.”

Giant Fietsen Parkeerproblematiek

Goede begeleiding

Koppers geeft aan dat ze goed begeleid zijn bij de implementatie vijftien jaar geleden. “Op dit moment regelt onze receptie het aanmelden van nieuwe deelnemers en zorgt voor de evaluatie van de kwartaalrapportage. Bij vragen of andere zaken is het contact met de klantenservice van Trappers altijd heel plezierig.“

Wat kan Trappers voor jouw organisatie betekenen?

Ontdek het in ons Trappers informatiepakket. Vraag het aan via onderstaande knop. Wij helpen werkgevers om fietsen naar het werk (blijvend) te stimuleren.