“Trappers is voor ons een mooie oplossing om hieraan bij te dragen”

Fietsen En Beloond Worden Met Trappers
Kempenhaeghe

Medewerkers maken er echt een sport van

Kempenhaeghe Foto 2

Met Trappers stimuleren we onze medewerkers om gezond bezig te zijn en vaker op de fiets naar het werk te gaan. Zo boosten we niet alleen hun vitaliteit, maar dragen we ook bij aan duurzame doelen zoals het verminderen van de CO2-uitstoot.

Kempenhaeghe is een internationaal erkend expertisecentrum voor epilepsie, slaapstoornissen en neurologische leer- en ontwikkelingsstoornissen. Met 26 vestigingen in Nederland richt Kempenhaeghe zich op alle facetten van goede zorg: van poliklinische behandeling tot woonvoorzieningen en van diagnostisch onderzoek tot wetenschap en innovatieprojecten.

Sinds het voorjaar van 2023 werkt Kempenhaeghe met Trappers. We spraken manager Facilitair en Vastgoed Rob van der Velde over de ervaringen tot nu toe.

Je laat zien dat je duurzaamheid en vitaliteit belangrijk vindt

“Er gebeurt vandaag de dag ontzettend veel op het gebied van vitaliteit en duurzaamheid. Ook bij Kempenhaeghe besteden we daar veel aandacht aan. Naast verschillende andere initiatieven – zoals het stimuleren van goede voeding, dat op de rol staat voor volgend jaar – proberen we medewerkers met Trappers aan te moedigen gezond bezig te zijn en op de fiets naar het werk te gaan. Hoe mooi is het dat we daarmee niet alleen hun vitaliteit een zetje geven, maar tegelijkertijd bijdragen aan duurzame doelen als CO2-reductie.

 

Het zou geweldig zijn als we met Trappers ook het ziekteverzuim naar beneden kunnen brengen. Het is echter lastig het een direct aan het ander te relateren, daarbij spelen uiteraard meer factoren een rol. Wel zijn we ervan overtuigd dat als we meer mensen op de trappers krijgen, dat bijdraagt aan hun gezondheid en vitaliteit. We zoeken nog naar een formule om een en ander goed te kunnen monitoren. Dat gaan we vervolgens koppelen aan de komende wet- en regelgeving op het gebied van rapportages.

 

Verder is het ook in onze branche lastig om aan personeel te komen. Trappers is een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde, waarmee je potentiële medewerkers iets extra’s biedt. Bovendien laat je er als werkgever mee zien dat je duurzaamheid en vitaliteit belangrijk vindt.”

 

Enthousiaste medewerkers

“Vanaf de introductie van Trappers zijn de medewerkers positief en enthousiast. Sommigen maken er echt een sport van om zo vaak mogelijk met de fiets te komen en zichzelf dan te belonen met een leuk cadeau.

 

Er waren natuurlijk al collega’s die op de fiets naar het werk kwamen, maar nu hebben we er nog een aantal bij. Op dit moment doen er van de 1500 medewerkers zo’n 350 mee. Een mooie score. We hopen en verwachten dat met wat extra communicatie-inspanningen steeds meer collega’s op de fiets zullen stappen. In de winter is dat natuurlijk wat minder aantrekkelijk – handig dat je als deelnemer je abonnement dan even kunt opschorten. Maar echte doortrappers blijven er vast!”

Kempenhaeghe Foto 5

Accuraat, actief en snel

“De samenwerking met Trappers verloopt zonder meer goed. De medewerkers zijn accuraat, (pro)actief en werken snel. Hapert er eens iets in de app, dan zijn ze er direct bij om een en ander snel te verhelpen en netjes op te lossen. Of ik Trappers aan andere organisaties zou aanbevelen? Ja, absoluut!”

Meer weten over Trappers?

Ben je nieuwsgierig naar wat Trappers als positief fietsstimuleringssysteem voor jouw organisatie kan betekenen? Ontdek het in ons Trappers informatiepakket. Vraag deze aan via onderstaande knop.