We zijn in Nederland natuurlijk toch een beetje ‘het volk van de zegeltjes’, zeg ik altijd. 

Fietsen En Beloond Worden Met Trappers
Shimano

Trappers past perfect in ons vitaliteitsprogramma

Shimano Eindhoven

Naast trainingen, gezondheidschecks en gezonde voeding op de werkvloer vormt Trappers een mooi onderdeel van ons vitaliteitsprogramma. Meedoen aan Trappers is gezond, brengt veel duurzame voordelen, en je hebt er als bedrijf eigenlijk geen omkijken naar.

Shimano, met verkoopkantoren en fabrieken over de hele wereld, is een Japanse producent van fietsonderdelen en artikelen voor de hengelsport. Shimano Europe telt veertien verkoopkantoren verdeeld over Europa. Het hoofkantoor staat in Eindhoven. Verder is er in Nederland een verkoopkantoor in Nunspeet en een experience center in Valkenburg. Sinds maart 2022 werkt Shimano Europe met Trappers. Corporate Communications Manager Kim Edwards vertelt.

Er zijn eigenlijk geen argumenten om niet aan Trappers mee te doen

“Als bedrijf in de fietsindustrie is het natuurlijk een no-brainer dat we onze medewerkers zoveel mogelijk faciliteren om met de fiets naar het werk te gaan. Na twee jaar thuiswerken door corona hebben we Trappers in maart 2022 geïntroduceerd als onderdeel van ons ‘Welcome back to the office’-programma. Het is een erg leuke manier om mensen te stimuleren op de fiets te stappen en de auto te laten staan.

Ik kan geen redenen bedenken om niet aan Trappers mee te doen. Het is gezond, het draagt bij aan de vitaliteit van je medewerkers, je vermindert de CO2-uitstoot, het heeft in potentie een positief effect op het ziekteverzuim, etc. Allemaal redenen die we hebben meegenomen in ons besluit met Trappers in zee te gaan. Daarbij is het ook nog eens relatief goedkoop: je hoeft geen duizenden euro’s te investeren om medewerkers op de fiets te krijgen.”

 

Positieve, enthousiaste medewerkers

“We zijn in Nederland natuurlijk toch een beetje ‘het volk van de zegeltjes’, zeg ik altijd. Het is leuk om voor de gespaarde Trappers iets terug te krijgen in de vorm van cadeautjes die je zelf mag uitkiezen – van kookboeken en cadeaukaarten tot smartphones en tablets. Ook kun je ervoor kiezen het bedrag dat je met je Trappers hebt gespaard, te doneren aan een goed doel. We krijgen positieve reacties van deelnemers binnen het bedrijf, ze zien het echt als een extraatje boven op de overige secundaire arbeidsvoorwaarden.

Toch denk ik dat we het aantal deelnemers nog kunnen boosten. Daarom gaan we Trappers nog eens extra onder de aandacht brengen. Met de herfst en winter voor de deur is het wellicht niet de ideale periode om mensen op de fiets te krijgen, maar je weet maar nooit: het vooruitzicht van een nieuwe smartwatch of laptop triggert misschien genoeg om kou en wind te trotseren!”

 

Alles is perfect geregeld, je hebt er zelf geen extra werk van

“De administratieve afhandeling verloopt rechtstreeks tussen de deelnemer en Trappers. Dat is prettig; we hebben er als bedrijf daardoor vrijwel geen extra werk van. Ook de implementatie heeft nauwelijks extra werk opgeleverd.

Ook voor wat betreft de communicatie binnen je bedrijf hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden: Trappers stelt teksten, banners en flyers beschikbaar die je in een paar muisklikken op je communicatieportal zet. Zo moedig je je medewerkers in een handomdraai aan om aan Trappers mee te doen.”

 

Trappers Onderdeel Van Vitaliteitsprogramma Shimano

De samenwerking verloopt vlekkeloos

“Over de samenwerking kan ik kort zijn: die is gewoon heel erg oké. Alles verloopt vlekkeloos, ik zou echt geen verbeterpunt kunnen bedenken.”

Meer weten over Trappers?

Ben je nieuwsgierig naar wat Trappers als positief fietsstimuleringssysteem voor jouw organisatie kan betekenen? Ontdek het in ons Trappers informatiepakket. Vraag deze aan via onderstaande knop.