“Trappers is voor ons een mooie oplossing om hieraan bij te dragen”

Fietsen En Beloond Worden Met Trappers
Ziekenhuis Nij Smellinghe

Fietsstimulering werkt bij Ziekenhuis Nij Smellinghe

Nij Smellinghe Ziekenhuis Drachten

“Een aantrekkelijk ziekenhuis zijn voor onze patiënten en medewerkers. Voor nu en in de toekomst. Daarom is het programma Aandacht Werkt geïntroduceerd. Medewerkers worden ondersteund en gefaciliteerd als het gaat om gezondheid, balans, vakmanschap, toekomst en werkgeluk. Fietsen naar het werk is onderdeel van het programma Aandacht Werkt”, aldus Ido Til, Coördinator M&O service en beheer bij Nij Smellinghe.

De keuze voor Trappers past bij Nij Smellinghe zowel in het programma Aandacht Werkt en als in dat van hun strategie voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Fietsen is bewegen in de buitenlucht en draagt zo bij aan ieders gezondheid. Bovendien is de fiets een duurzaam vervoermiddel. “We hebben ons verdiept in alle mogelijke fietsstimuleringsmaatregelingen en kwamen al snel uit bij Trappers.”

Trappers werkt ook bij slecht weer

We constateren dat medewerkers sinds de introductie van Trappers sneller de fiets pakken, ook bij mindere weersomstandigheden. Deelnemers ontvangen ’s winters meer Trappers per gefietste kilometer. Dat zorgt ervoor dat ze ook in de winterperiode sneller de fiets pakken. Medewerkers ervaren Trappers als een waardevolle aanvulling op de bestaande secundaire arbeidsvoorwaarden. Ze doen iets wat goed is voor henzelf én ze sparen tegelijkertijd voor iets leuks.”

 

Alles goed geregeld

“De implementatie van Trappers is soepel verlopen. Bij de introductie hebben we een informatieflyer verspreid en daarnaast kunnen medewerkers op het intranet van Nij Smellinghe informatie vinden. Op de “Fiets naar je Werkdag” stond in de centrale hal van het ziekenhuis een Trapperskraam voor vragen. Medewerkers kunnen zich via ons systeem YouForce aanmelden en ontvangen daarna een automatisch bevestigingsbericht van de servicedesk van Trappers. Bij vragen weten medewerkers de servicedesk van Trappers goed te vinden. Als werkgever kost het ons om die reden weinig tijd.”

Polikliniek Nij Smellinghe

Reactie van een Trappers-deelneemster

“Vanuit Oostwold fiets ik, als het weer en mijn agenda het toelaten, naar Nij Smellinghe. Dat is 30 kilometer. Gemiddeld ga ik drie keer per week op de fiets, inmiddels staat er al 12.000 kilometer op de teller! Trappers is een leuk extraatje. Ik heb met mijn punten al een FitBit sporthorloge kunnen kopen. Nu spaar ik voor een weekendje weg – ik word er een beetje hebberig van!”

Meer weten over Trappers?

Ben je nieuwsgierig naar wat Trappers als positief fietsstimuleringssysteem voor jouw organisatie kan betekenen? Ontdek het in ons Trappers informatiepakket. Vraag deze aan via onderstaande knop.