Nij Smellinghe Ziekenhuis

Gastvrij en kleinschalig, maar groot genoeg om alles in huis te hebben. Dat is de kracht van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Nij Smellinghe werkt volop samen met huisartsen, thuiszorg en andere zorgverleners in de buurt. Door samen te werken ontstaat er nieuwe kennis. Kennis waarmee de best mogelijke zorg gegeven wordt. Met aandacht. Dat voelt beter.

Fietsen naar het werk onderdeel van het programma Aandacht Werkt
In het kader van het programma Aandacht Werkt, organiseert Nij Smellinghe activiteiten die bijdragen aan de gezondheid, balans, vakkennis, toekomst en het werkgeluk van medewerkers. Daarnaast is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen onderdeel van de strategie van het ziekenhuis. Dit vertaalt zich beide in Trappers; fietsen is bewegen in de buitenlucht en draagt daarmee bij aan de gezondheid én de fiets is een duurzaam vervoermiddel. “We hebben ons verdiept in welke fietsstimuleringsmaatregelingen er zijn en kwamen al snel uit bij Trappers” aldus Ido Til, Coördinator P&O service en beheer bij Nij Smellinghe.

Stimuleren met Trappers werkt echt
“We constateren dat medewerkers sneller de fiets pakken, ook bij mindere weersomstandigheden.”
Nij Smellinghe hanteert de zomer- en wintervariant. Deelnemers ontvangen ’s winters meer Trappers per gefietste kilometer. Dat zorgt ervoor dat ook in de winterperiode sneller de fiets wordt gepakt.
“Medewerkers ervaren Trappers als een waardevolle aanvulling op de bestaande secundaire arbeidsvoorwaarden. Ze doen iets wat goed voor henzelf is én ze sparen voor iets leuks.”

Alles goed geregeld door Trappers
“De implementatie van Trappers is soepel verlopen. Er is een informatieflyer verspreid en op het intranet van Nij Smellinghe kunnen medewerkers uitgebreide informatie vinden. Op de “Fiets naar je Werkdag” is informatie over Trappers verstrekt in een kraam in onze centrale hal. Medewerkers kunnen zich via ons systeem YouForce aanmelden en ontvangen daarna een automatisch bevestigingsbericht van de servicedesk van Trappers. Bij vragen weten medewerkers de servicedesk van Trappers goed te vinden. Als werkgever besteden wij relatief weinig tijd aan Trappers.”

Reactie van een Trappers-deelneemster:
“Vanuit Oostwold fiets ik, als het weer en mijn agenda het toelaten, naar Nij Smellinghe. Dat is 30 kilometer. Gemiddeld ga ik drie keer per week op de fiets, inmiddels staat er al 12.000 kilometer op de teller! Trappers is een leuk extraatje. Ik heb met mijn punten al een FitBit sporthorloge kunnen kopen. Nu spaar ik voor een weekendje weg – ik word er een beetje hebberig van!”